Jorden runt med Linda

Många drömmer om att segla jorden runt och en av dem som gjort verklighet av  drömmen är Linda Lindenau. Tillsammans med 250 kvinnor har hon under 3,5 år seglat runt jorden med sin båt Peristera.

Jag är så imponerad av Linda som inte bara har skeppat sin egen båt över väldens alla hav utan även planerat, finansierat och genomfört detta projekt med sin geniala affärsidé. Vill man kasta loss och styra på mot nya mål behöver man ju en plan och ett sätt att finansiera sin idé. För en världsomseglare kan det tex vara att spara ihop kapital, sälja sitt hus eller jobba under rutten. Linda är seglingsinstruktör och delade helt enkelt in hela sträckan i olika delrutter där betalande besättning mönstrade på. Det gjorde att vi var totalt 250 stycken som fick uppleva olika delar av världsomseglingen.

Lindas världsomsegling har gått i etapper och under orkansäsong har hon ställt upp båten på land och spenderat lite tid hemma i Sverige. Båten har gått från Medelhavet, förbi Marocko, till Kanarieöarna, över Atlanten till Karibien, genom Panamakanalen, via söderhavsöar som Cook Island till Nya Zeeland, förbi Australien och Indonesien, via Mauritius och Madagaskar, runt Sydafrika, över Atlanten till Brasilien och till slut till Saint Lucia i Karibien.

Själv var jag med på en sträcka utanför Nya Zeeland och det som jag tyckte var så häftigt, förutom själva seglingen, var att mönstra på tillsammans med 7 andra kvinnor och under 10 dagar utvecklas till ett team ombord. Det blev en härlig gemenskap och spännande grupputvecklingsprocess!

För mig är Linda en förebild, framförallt för att hon vågar och för att hon bryr sig om viktiga värderingar. Det är inte bara segling som är viktigt för henne utan också att peppa och stärka självförtroendet hos andra. Jag tar med mig mycket av det modet och inspirationen nu när jag själv startar eget: kastar loss och styr mot nya mål, med en luddig plan men känslan av att allt är möjligt!

Läs mer om Linda i Aftonbladets artikel eller på hennes sida https://tarodret.nu/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *